Gospel Festival, hockey & suchi!

Hej bloggen!

I helgen så hade Lisa ett au pair möte som jag och Fille följde med på. Det var en gospel övning i stan. Sjukt roligt, det roliga var även att jag inte hade förstått att övningen på lördagen var inför en gospelfestival som vi skulle uppträda i. Vilket var en positiv överraskning! Vi övade i c a2-3 på lördagen, fick frukost och lunch och vi fick hänga med kristna Chicagobor. Det var jätte roligt, Jossan var också där så fick lära känna henne bättre och vi fick en ny vän från Sydafrika! Gospeln och stämningen under övningen var riktigt härligt! Alla var glada, skrattade och sjöng. Lärdagskvällen spenderades med min värdfamilj och hundra andra värdfamiljer på ett till au pair event - hockey game! Det var super mysigt och skoj! Pojkarna har varit hos sin mamma i snart en vecka så det var kul att få träffa dom de timmarna de var med oss.

På söndagen gick jag upp 6 på morgonen för att heja fram Sverige till guldet i männens hockey men det vet vi väl alla hur bra det gick…

På eftermiddagen så var det genrep och konsert vilket var så roligt! Det var en mysig liten kyrka med härliga människor. Det var verkligen en upplevelse som man inte hade fått i Sverige. Gospeln här är verkligen som den man föreställer sig från film och tv. Man kunde inte annat än att gå hem med ett leende på läpparna. Efteråt så åt jag Amanda och Cindy sushi med en trevlig suchibar. Ett väldigt bra avslut på denna helgen!

~❤~

 

 
 
 

Washington DC

Hej bloggen!

I helgen så var Lisa, Fille och jag i Amerikas huvudstad - Washington DC! Vi bodde i Chinatown vilket jag tyckte var lite roligt eftersom jag aldrig varit i något Chinatown. Det var en liten upplevelse men jag trodde att det skulle vara mer krimskrams än vad det var. Det kan också bero på att just detta Chinatown inte var så stort heller.  Tråkigt nog så var det väldigt kallt den första dagen vi var där så det var inte så roligt att gå runt och kolla på monumenten och alla museum stängde kl5 så vi hann inte med så mycket.

Vi åkte sedan till Georgetown, vi hade hört att det är där allt händer. Det var ett mysigt område med massvis av affärer, restauranger, barer och fina små byggnader. Senare mot kvällen insåg vi att vi inte kunde gå runt så mkt mer för det var så kallt så vi gick på bio ist… Vi har ju sett de flesta filmerna som går på bio just nu men vi valde att se Robocop för vi ville se Joel Kinnamans prestation! Jag var positivt överraskad både av honom och av filmen, utifrån trailern så tyckte jag inte alls att filmen verkade bra överhuvudtaget men jag tyckte att den absolut var sevärd! Det kanske berodde på att Joel var med också.. Men den var faktiskt underhållande och vi var de enda tjejerna i biografen också så det var ganska roligt det med.

På söndagen var det underbart väder, strålande sol och blå himmel. Vi gick från Capitol Hill längs med parken, till Washington Memorial, till Vita Huset och sedan till Lincoln Memorial. Längs med denna lila promenad stannade vi och kollade på de olika memorialsen som var längs med vägen. 

Vi har haft en väldigt trevlig lite weekend och jag tycker det var roligt att se stadens perspektiv nu under vintern för av min erfarenhet av filmer och bilder har jag bara sett allt när det varit vår och sommar dvs allt har varit grönt. DC är en väldigt fin stad men många stora bastanta byggandet, det är inga skyskrapor som i NYC eller Chicago men det kändes som att byggnaderna var väldigt stora och mäktiga ändå pga arkitekturen var som den var.

 

Peace out x

 

~~

 

 
 

Be my Valentine? ❤

❤❤ Happy Valentines Day! ❤❤

Idag så har jag förberett inför kvällen heta dejt med Fille och Lisa! Jag hade ritat och klippt ut hjärtan, gjort en spellista på sporify, gjort en brasa, dukat upp med vita "dukar" och ljus och ritat små hjärtan på våra tallrikar. Vi åkte och hämta pizza på vårar favorit ställe sen när vi kom in så sprang jag ner innan dom och satte på romantiskt musik och tände brasan. De kom ner till de fin dukade och pyntade rummet och blev överraskade! Fille blev också väldigt överraskad över pizzan! We just love deepdish!

Sen överraskade vi varann med både det ena och det andra medan vi åt vår fina middag. När vi hade ätit klart så gick jag iväg "för att fixa disken" så kom jag tillbaka med en till överraskning kärleks-kladdkaka! ❤ Vilken surprize! När vi skulle starta filmen -> The Valentines Day så fungerade den inte pga det var Lisas svenska film och de fungerar inte i spelarna här i USA.. Attans, vi som hade taggar så mycket för att se den :(

Det fick bli massa små prat och mer presenter och uppskattningar från varann istället. Detta var helt klart över förväntans, bästa dejten jag varit på någonsin! Hoppas ni har uppskattat alla ni älskar lite extra idag och haft en underbar fredag! 

Imorgon åker vi på romantiskt weekend till DC, ska hälsa på Obama och gå på jobbintervju för FBI!

xoxo från kärleksnästet i Chicago!

 

~❤~