ROADTRIP ❤

HEJ EFTERLÄNGTADE BLOGG!! ❤

 

Nu har jag äntligen fri tillgång till wifi så att jag kan uppdatera lite 😄
Det har minsann och dag varit en helvild resa hittills! Först och främst vill jag säga att vi har åkt runt. Med den fullpackaste bilen MEN den har då varit assnyggt pimpad! Senap är det så att varje gång familjen åker in i en ny stat så är det på tutan och tuta allt var man kan! vi åkte först igenom Indiana och sen in i Michigan.
Det började med att vi åkte till ett ställe som heter Michigan Adventure som är en vattenpark och nöjesfält för ALLA åldrar! Det var riktigt kul och häftigt, synd bara alla barnen var å mesiga och inte vågade åka de "läskiga" sakerna förutom den yngsta Georgia, men hon var såklart för norr för alla som sakerna.. Sen körde vi vidare till hotellet vi skulle spendera de två första nätterna på, Beach Haus! På vägen dit så var det massvis med blixtrar över Lake Michigan, men Christin sa att det alltid är det där, dom var verkligen gigantiska, nästan overkliga, sådana som är på fräcka filmer.. Från ingen stans så öppnade sig himlen och det vräkte ner regn och inte nog med det det var kolsvart ute och rätt var det var så började en lampa lysa i bilen och 10% av framhjulets luft var ute.. Bra start på denna resan! Kändes verkligen som vi var med i en typisk rysare när vi bar tvugna att stanna till på en mack i en lite små kuslig by för att fulla på luften i däcket i mörkret.. Men allt set gick bra! Vi kom till hotellet, checkade in och lade oss!
Näst kommande dagar på Beach Haus så hängde vi på stranden som låg precis utanför altanen, vi hyrde en vattentrampolin med rutchbana, jag hjälpte Hudson med att skriva sitt första kärleksbrev till tjejen som bodde i rummet brevid oss, vi åt på en restaurang som Christin alltid åt på när hon var yngre med sin familj, åt god glass på stadens finaste glassställe och jag testade min första kanderade äpple! Har även testat på att äta riktig amerikansk frukost på en restaurang som bar väldigt amerikansk och väldigt mysig!

Nästa destination var Christins styvmammas föräldrars lakehouse! Det var inte det nyaste och finaste hus vid sjön jag har besökt i mitt liv med det dög.. Vi har hängt vid sjön, åkt och kört jetski, första gången jag någonsin testat det. VILKET VAR SÅ SJUKT AWESOME!!! Jag körde som om jag stulit den men det var en så härlig känsla att köra fort och hoppa på vågorna!! Men Christin var värre, hennes syfte men att köra två st är att köra så galet att den andra flyger av men ist flög hon i själv.. Jag har gjort och ätit mina livs första s'morse ,för er som inte vet vad det är så är det barn/familjer/lägers favorit snacks på kvällen när man har öppen eld! Man grillar en marchmellow, tar två kex och drar av marchmellown med när man tycker den är klar och läggen och chokladbit emellan så den smälter! väldigt gott MEN det hade varit en så mycket bättre upplevelse med Marabou mjölkchoklad!!
Jag har badat förvånansvärt mycket men det är så himla fint vatten så man kan inte annat att bada! Det är så blått/turkost och klart man ser botten, det känns verkligen inte som att det är en sjö med tanke på de "äckliga" mörka sjöar jag är van vid i Sverige.. 😉
Vi har varit på ett pirat land och spelat minigolf, det var jätte fin omgivning och rekvisita kring banan, de hade bl.a. färgat allt vatten som var omkring blått! Det var himla kul och mysigt, vi åkte också till en gammal hamburgare restaurang som Christins pappa alltid tog henne till när dom åkte till lakehouset när hon var yngre, det var en drive-in grej där så man kunde ställa bilen beställa och så satt man utanför och åt i bilen ist för i restaurangen. Den påminde verkligen om de ställena som Grease gängen hänger på i filmen, det var gamla tavlor som hänge, röda skitsoffot och en stor jukebox, vi beställde såklart hamburgare och det var väldigt utsökta!
Alla dessa saker förutom Michigan Adventure har varit i norra Michigan och idag åkte vi söderut igen, mot staden där båda mina värdföräldrar är uppväxta och träffades, Flint MI, här ska vi spendera resten av tiden på roadtripen med olika aktiviteter. Vi kom hit ikväll så har inte hunnit göra så mycket. Vi bor hos Christens pappa men kommer att vara med hennes mamma och resten av hennes familjen under veckan med, alla bor här.
Jag kan erkänna att när jag varit utan internet såhär länge i en ny miljö men så mycket nya intryck så börjar jag känna saknaden av nära och kära hemma, saknar även Chicago och Johanna, var skönt att skypa med henne över en timme Ikv och bara snacka av sig! Det tar verkligen på krafterna att vara med "sin arbetsplats" och "familj" 24 timmar om dygnet..
Nu ska jag försöka sova så jag orkar med morgondagens överraskningar!
(Bilder kommer dyka upp allt eftersom för jag har inte tillgång till att lägga upp fotona från min kamera..)

 

Puss och kram, saknar er där hemma ❤ ❤

 

 

 
 
 
 
En väldigt liten del av Michigan Adventure
 
 
 
 
 
Jag och min livs första s'more
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen för den "stora" resan..

hellooo everybody!

Idag är det tisdag och jag hade sovmorgon och skulle inte börja jobba förrän 11.00 MEN såklart så vaknade barnen vid sex och psrang runt och hoppade och skrek runt i hela huset!! JAG MÅSTE VERKLIGEN KÖPA ÖRONPROPPAR!!
Hade lite skype samtal innan jag började, väldigt trevligt ❤
Sen blev det att direkt börja leka med banren! Scarlett hade playdate idag så hade fem ungar, woop woop! Tur man är så flexibel ;) Barnen var sugna på att äta macaroni'n cheese.. oh nej tänkte jag, eftersom jag inte lyckades så bra sist jag gjorde det till lunch åt dom.. MEN idag lyckades jag exelent! de blev perfekt krämiga och väldigt goda! YES börjar få kläm på det här med att laga "amerikansk-barna-mat"! :D 
Efter lunch så var kidsen sugna på att leka med "watersliden" i trädgården så det blev att pumpa upp den och sätta igång vattnet. Det var väldigt roande att se dom leka på den, tänk vad en liten uppblåsbar leksak kan roa barn hur länge som helst ;)
Sen gick vi in och pysslade, städade och lite så. Jag har tvättat VÄLDIGT mycket idag som glr mig glad och nöjd för jag tycker jag är så duktig plus att jag faktiskt tycker det är ganska roligt.. (hur frisk är jag på en skala??) Jag har till och med börjat vika och sortera alla mina kläder och lägga dom i färgordning, vet inte riktigt vad jag håller på med, är kanske sjuk??
Som kvällsmat blev det att vi gick till en av restaurangerna i närheten, jag tog en sallad eftersom jag försöker att inte förebygga att gå upp några onödiga kg, bättre att spara de till kakor, glass och annat spännande som detta landet har att erbjuda ;)
Skulle egentligen ha träffat Johanna men det blev massa förskjutningar för hennes del så blev att vi fick ha skypedate istället.. Nu har jag nästan packat färdigt inför morgondagens "stora" resa, den omtalande roadtrippen, som ska ta sitt startskott! Jag har packat ner halva min garderob i min minsta väska, det tycker jag är sjukt grymt gjort av mig!
Det ska bli väldigt spännande och framförallt interessant och se vem som dödar vem först hehe ;) 
Jag vet inteom jag kommer ha tillgång till något internet under roadtrippen men jag hoppas det så jag kan hålla alla uppdaterade, om inte så får ni alla ha det bra och så skriver jag igen om ca två veckor! 
 
xo ❤
 
 
 
 
Här kommer lite foto från helgens vistelser DOWNTOWN:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lite av varje..

Godkväll!
 
Idag har jag och barnen städat alla rum där dom vistas och leker i. efter det så lekte barnen bio och jag hängde på, gött att sitta och kolla film medans de leker ;) efter det gjorde vi (jag) lunch. Sedan kom det över en man och Christin lyckades sälja deras köksbord och stolar som är söder kladdade med fräg,mat och kritor.. Bra gjort av henne tycker jag! så vi dansade, hoppade och skratta för att vi var så glada att äntligen fått det sålt, med tanke på skicket av bordet..
När vi hade lugnat ner oss så körde jag ENSAM till poolen med barnen och lekte och badade. Poolen är ett bad för folk som bor i detta området att komma och gå till vissa tider varje dag. Det såg väldigt kul och mysigt ut när vi kom och det var mer än (såklart) vad vi har på bad i Sverige. det var kanske mer som större bad hemma som har, trampoliner, hopptorn, vattenrutchikanor, sprutande fontöner och svampar m.m Jag kunde tyvörr inte ta några bilder eftersom amerikaner är väldigt imuna mot sånt..
När vi kom hem så skulle Pearson ha sin första hockey träning efter sommaruppehållet så Christin körde iväg med honom och jag o det andra kidsen började göra en packnings lista för saker som är bra att ha med sig på roadtrippen.. Ikväll var också första kvällen som jag skulle stå för kvällsmaten men som tur var så hade Christin redan planerat vad jag skulle göra och det var absolut inget kompicerat alls så det var ju skönt, jag är nämligen inte så van vid att stå och laga massa mat i köket eftersom vi oftast äter kalla luncher.. 
Efter att barnen avslutat sin middag och sedan sprungit ner och börjat leka igen så kom Mark och Adam hem och jag fick äntligen "sluta" för dagen, Christin och Pearson kom nästan hem direkt då så hon föreslog att vi två skulle åka ch handla min dator och lite så. Vi körde ner till Lincoln Park som är området mot downtown efter Lincoln Square där jag bor, till apple store och köpte en MacBook :) sen gick vi till Victora´s Secret för att köpa en bikini topp som jag blivit förälskad i men var så dum och inte köpte i lördags.. Men såklart så skulle den vara slut i HELA Chicago så det blev inget med de.. Vi körde till Christins favorit glass ställe och gottade oss det istället! Det var ett väldigt sött och gulligt ställe men tyvärr ska dom lägga ner i början av september.. Det är så gött att jag har en så ung värdmamma för vi kan verkligen umgås och hänga precis oms jag gör med vilken kompis som helst, asnice!! 
Nu ska jag förstätta leka och lära känna mig nya leksak :D
 
GODNATT ❤  x